Odpočívej Tami



Dne 27.1.2020 jsme musely po skoro 14dením boji nechat uspat naši zakladatelku a také poslední krátkosrsté morčátko Tami.

Tami začala méně jíst a furt jen polehávala a všimly jsme si že ztěžka dýchá. Když se u Tami ve výběhu objevila krev tak jsme nasedly ten den do auta a jely na veterinu.
Krev sice byla neobjasněná, více se neobjevila. Pan doktor se snažil změřit teplotu, ale moc to nešlo. Pak si ji poslechl a zjistil, že to v ní úplně chrčí. Tak dostala antibiotika. Pravděpodobně infekce horních cest dýchacích.
Pět dní jsme jezdili na injekci, ovšem výledek žádný. Tak pak doktor navrhl rengen, při kterém jsem asistovala. Pak nám ukázal dost zneklidňující snímky. Kde nám vše vysvětlil a ukázal.
Nakonec řekl, že by flintu do žitra neházel a tak změnil antibiotika, protože v případě morčat nic než antibiotika nejsou na dýchací problémy.
A tak jsme dalších 5dní jezdily na antibiotika. Tami se po prvních dvou injekcích docela zvetila, ale v neděli se její stav zhoršil. Už jí začalo téct i z nosu a nemohla se pomalu hnout.
A tak místo, abychom šly na další injekci, jsme se s doktorem shodli, že už jí nebudeme prodlužovat trápění a necháme jí uspat.

Tak pozdravuj všechny nahoře ty naše krasavice.

Komentáře