Hook Pluto - Vzpomínáme



Vždy je to těžké, když jste bezmocní a tak jsme si připadali i my. Hook byl poslední dobou trošku divný, i když jedl a vše se zdálo být v pořádku, jenže... Hook měl problém, že mu bobky zůstávaly v zedečku, takže jsme pravidělně čistili, ne že by nebobkoval, jen mu tam vždy pár zůstalo. Co se však nestalo, mamka zpozorovala, že Hook méně jí a když se vrátila z práce našla Hooka, hlavou v rohu naježeného a tak jsme vyjely na veterinu, kde nám paní doktorka řekla, že má přerostlé zuby, jak přední tak i zadní. Prý je to příčina tohoto všeho, ovšem mě to přišlo dost divné, seno a větvičky dostávají a seno mají 24/7, plus už jsme měla morče s přerostlými zuby a Hook neměl takové příznaky. Do toho jsme se optaly na ty bobky, což prý měly sparvit probiotika, doteď trochu nechápu a na to, že během ani ne týdne zhubl skoro 100g moc paní doktorka nereagovala, prý za to mohly ty zuby a že málo jí. Navrhla tedy, zbroušení zubů a dala nám léky. Po minulé zkušenosti s hozením váhy, jsem čekala, že udělají rozbor moči kvůli PH, ale i když se Hook vyčůral a paní doktoroa zprvu vypadala, že to udělá, to nakonec setřela. Po zeptání jaké šance jsou, po tom, co morče tak strašně shodilo a má skoro 5 let, jsme dostali takové nějaké vyjádření. Krom toho Hook začal dost divně zapáchat, ale to taky asi nezkoumala. 

No a tak přes víkend se mamka snažila do Hooka  dostat tekuté seno, léky proti bolesti a dostával nastrouhanou zeleninu, ale bezvýsledně, prostě se to horšilo, i když to mělo "pomoci". Jen malá připomínka, na tu veterinu jsme jezdili dlouho, nikdy nebyl problém, ale měnili se tam doktroři a tak mamka zajela jinak, kde sídlí doktor, právě z té veteriny a už jen, když vyndali Hooka z přepravky řekl, že cítí proces hnití, pěkně prosím ten chudák měl něco pravděpodobně se střevama, ale už bylo pozdě na to ho jakkoliv léčit a tak jsme ho nechali uspat.

Broučku měj se tam nahoře dobře, už si s mámou a tátou a moc se ti omlouváme, že jsme protáhly o dva dny tvé trápení, měla jsem vážně říct, že tě necháme jít rovnou, když jsem viděla, jak na tom jsi.  

Komentáře